Ultimele stiri

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat astăzi că pentru anul viitor nu are în vedere supraimpozitarea proprietarilor de clădiri istorice

O analiză făcută de Serviciul Juridic al primăriei a arătat că cele 77 de procese din anii trecuți au fost pierdute toate de către municipalitate, iar pentru acest an din cele 27 înregistrate, deja pentru 20 s-a dat sentință favorabilă proprietarilor. În anul 2018, Primăria a avut 40 de procese pe care le-a pierdut, în anul 2019 au fost 37 de procese, iar în anul 2020 s-au finalizat 27 de procese, care au fost pierdute, 20 de procese sunt pe rol și se presupune că vor fi pierdute. Rezultă că această procedură nu este una considerată legală și trebuie refăcută.
Până la o decizie de eventuală revizuire a procedurii sau de stabilire a unor altfel de măsuri, care să nu pedepsească, ci să încurajeze proprietarii să își renoveze imobilele, majorarea impozitului nu se va aplica anul viitor.
Din anul 2018, proprietarii care nu reablitează fațadele clădirilor istorice sunt supraimpozitați cu până la 400%. “În principiu, aceasta este o idee pe care o susțin, dar, din păcate, procedura prin care s-au făcut aceste supraimpozitări este una viciată, iar din această cauză primăria a fost dată în judecată de mai multe ori de către proprietarii care au avut de suferit in urma acestei decizii. Anul acesta nu voi propune Consiliului Local să emită aceste decizii de supraimpozitare pentru a putea pune la punct această procedură, dar și pentru a da timp proprietarilor să lucreze la aceste reabilitări. În cel mai scurt timp vom reveni cu mai multe facilități, vom veni în sprijin cu noi soluții, deoarece nu vrem doar să-i pedepsim pe proprietari. În concluzie, anul viitor nu vom avea o supraimpozitare până când nu vom avea o procedură legală bine pusă la punct”, a declarat Dominic Fritz.
Din punct de vedere juridic, cei care deja au plătit impozite mărite, vor putea să primească banii înapoi doar dacă măsura a fost contestată în instanță și au o sentință favorabilă, deoarece fiecare decizie este de sine stătătoare și doar cele atacate în instanță produc un efect de anulare a acestei decizii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*