Ultimele stiri

Elicopterul SMURD din Arad, care deservește Spitalul Județean Timișoara, și-a reluat activitatea

elicopter smurd

Toate cele șase elicoptere SMURD din întreaga țară și-au reluat activitatea de salvare aeriană, începând de ieri, a anunțat Ministerul de Interne. Este vorba despre elicopterele SMURD de pe punctele de operare aeromedicală din București, Târgu-Mureș, Iași, Galați, Craiova și Arad, excepție făcând punctul din Constanța.

Elicopterul SMURD din Arad deservește și Spitalul Județean Timișoara, astfel că, de ieri, pacienții cu probleme grave de sănătate din vestul țării, vor fi transportați mai repede la spital cu ajutorul acestuia.

Vă reaminim că în data de 15 decembrie, elicopterele SMURD din întreaga țară au fost oprite la sol, după ce un astfel de elicopter s-a prăbușit în Lacul Siutghiol, iar toate cele patru persoane aflate la bord și-au pierdut viața.

„Ca urmare a activităților de investigații preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 efectuate de reprezentanții fabricanților Airbus Helicopters Germania și Turbomeca Franța, a rezultat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului și din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol”, transmit reprezentanții Ministerului de Interne.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*