Ultimele stiri

6 cetateni straini, trei albanezi si trei barbati din Kosovo, opriti la frontiera de vest

Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita si Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timisoara au depistat, la sfarsitul saptamanii trecute, sase persoane de sex masculin (trei cetateni din Albania si trei din Kosovo), care intentionau sa intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 10.04.2016, în jurul orei 03.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii. Imediat, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiasi sector s-a deplasat la fata locului si a procedat la retinerea persoanelor care nu îsi justificau prezenta în zona si conducerea acestora la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.
În urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele în cauza, toate de sex masculin, au vârste cuprinse între 26 si 35 de ani si sunt cetateni din Albania. La cercetari, acestia au declarat ca intentionau sa ajunga în Germania si s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp, întrucât aveau interdictie de a intra în Spatiul Schengen.
În cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cei trei cetateni albanezi fiind predati autoritatilor de frontiera sârbe, în baza acordului de readmisie, fiindu-le interzisa intrarea în tara pentru o perioada de 5 ani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*