Ultimele stiri

Ministerul Sănătății alocă bani în plus Spitalului Județean Timișoara pentru tratarea pacienților cu accident vascular cerebral

accident vascular cerebral

O șansă în plus la viață pentru pacienții în stare gravă care ajung la Spitalul Județean Timișoara, după ce au suferit un accident vascular cerebral. Medicul timișorean Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunță că vor fi alocați cinci milioane de lei pentru șapte unități medicale din întreaga țară, aflate într-un program național. pentru tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral.

„Ştim astăzi că aproximativ 80 la sută dintre bolile de inimă pot fi prevenite. Soluţia? Combinaţia dintre diagnostic precoce, tratament modern şi măsuri eficiente de prevenţie. Programul se va desfăşura în şapte spitale, respectiv Spitalul Univeristar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Univeristar de Urgenţă Elias, Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Cerebrovsculare, toate din capitală, Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Timiş, Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea, şi Spitalul Clinic «Nicolae Oblu» din Iaşi”, a explicat Dorel Săndesc, ieri.

Deocamdată, nu se știe câți bani vor fi distribuiți prin acest program Spitalului Județean Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*