Ultimele stiri

Peste 30 % din afacerile înființate în ultimii doi ani în Timișoara, deținute de femei

femeie de afaceri

Una din trei companii este condusă de o femeie, iar 35% dintre IMM-urile din România sunt deținute de femei, conform datelor actualizate pe portofoliu ale unei bănci.

„Femeile în poziții de conducere inspiră în cultura corporativă principii de bază și valori precum: bunătate, transparență, încredere, înțelegere și obiectivitate. Multe femei au atenție distributivă și sunt excelente când vine vorba de colaborare. Nu le este frică să încerce lucruri noi și nu se tem de greșeli, atâta timp cât pot fi constructive. Femeile au dovedit că pot face față multor provocări din domeniul de business datorită ambiției și dorinței lor de a cunoaște lucrurile în detaliu. Femeile au redefinit conducerea în multe feluri, ceea ce a contribuit la recunoașterea valorilor reprezentate de femei în zona de business”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreședinte Retail&Private Banking BCR.

Domeniile în care doamnele aleg, cel mai adesea să-și deschidă o afacere, sunt cele din zona de servicii – consultanță în afaceri, saloane de înfrumusețare – și comerț – farmacii, magazine alimentare și îmbrăcăminte. Conform acelorași date, cele mai mari orașe ale țării – București, Cluj și Timișoara – concentrează peste 30% din afacerile înființate în ultimii doi ani de femei, iar ponderea firmelor deținute de doamne este cu 4% mai mare față de media națională în aceste trei mari aglomerări urbane.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*