Ultimele stiri

PREMIERĂ MEDICALĂ, la Timişoara! Bărbat cu cancer de prostată, operat cu ROBOTUL unic în Europa de Est

robot operatie

O nouă premieră medicală a avut loc, astăzi, la Spitalul Judeţean Timişoara. Medicii de la Clinica de Urologie vor trata pacienţii diagnosticaţi cu cancer de prostată cu robotul medical în valoare de 1,5 milioane de euro care a ajuns în cea mai mare unitate medicală din vestul ţării recent.

Astăzi, o echipă de medici timişoreni, ajutaţi de un chirurg din Franţa, au realizat, în această dimineaţă, prima operaţie robotică din Timişoara pentru afecţiuni ale prostatei. Astfel, un bărbat de 62 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată, căruia medicii i-au extirpat cu robotul prostata, a fost tratat mai eficient în unitatea medicală.

“Este o premieră ceea ce s-a făcut astăzi, este vorba despre prima prostatectomie robotică (n.r. extirparea prostatei), iar mâine va fi efectuată cea de-a doua operaţie de acest gen. Operaţia a decurs fără niciun fel de incidente. Aceşti pacienţi operaţi de cancer de prostată, în afară de faptul că sunt vindecaţi chirurgical, trebuie să fie după intervenţie continenţi urinar, să nu piardă urină, şi să aibă integritatea funcţiei sexuale”, a declarat, medicul Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie.

Robotul medical care a fost instalat în Clinica de Chirurgie II a fost achiziţionat în cadrul unui proiect european în valoare de patru milioane de euro. Cu acest robot vor fi operaţi, în special, pacienţii diagnosticaţi cu cancere pelviene.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*