Ultimele stiri

Robu cere Guvernului să respecte profesorii. De ce spune că aceștia sunt umiliți

profesor tabla

Sistemul educational este ignorant de Guvern. Aceasta este concluzia la care a ajuns primarul Nicolae Robu, care solicită public Guvernului să aloce 6 % din PIB pentru educație. Edilul Timișoarei spune că din cauza faptului că profesorii se simt umiliți de salariile pe care le primesc, nu-și dau interesul la clasă, iar educația copiilor ajunge într-o stare critică.

Astfel, Nicolae Robu susține că este inadmisibil ca Guvernul Ponta 4 să aloce educației sume inferioare celei de 3 % din PIB și cere ca la votarea bugetului pe anul 2015, educației să-i fie acordat rolul meritat.

“În primul rând, vreau să fiu consecvent cu atitudinea pe care a luat-o în cadrul declarației prin care am cerut Guvernului să nu mai ignore sistemul educației. Avem nevoie de un corp profesoral dedicat. De zeci de ani educația a fost ignorată, în jurul domeniului fiind doar lozinci și demagogie în campania electorală. Așa se face că au apărut situații critice legate atât de infrastructură, dar și de corpul profesoral. Cadrele didactice se simt umilite și evident prestația lor nu poate fi la capacitatea pe care ele o au.Pe de altă parte, fiind un lucru cunoscut că a fi dascăl e un lucru greu și prea puțin plătit, profesia de dascăl a devenit neatractivă, iar în timp se va ajunge ca valoarea intrisecă să nu mai fie la valoarea la care ar trebui să fie. Deocamdată este instrituită o asemenea stare de fapt, dar doar parția. Totuși, riscul de generalizare este foarte mare. De aceea ar fi inadmisibil ca Guvernul Ponta 4 să aloce sume inferioare la 3 %. Firesc ar fi să se aloce sume de 6% din PIB, așa cum e prevăzut în lege”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*