Ultimele stiri

Aquatim le dă sfaturi timișorenilor! Cum pot feri subsolurile de inundații

inundatii subsol

Zeci de timișoreni s-au plâns reprezentanților Aquatim, în ultimele două săptămâni, că subsolurile imobilelor le-au fost inundate. Astfel de situații apar în perioadele ploioase, în special la ploile torențiale. Astfel, debitele de apă din canalizare sunt foarte mari şi depăşesc, pentru scurt timp, capacitatea de preluare a reţelei, sistemul intră sub presiune şi apa poate refula în subsoluri, transmit reprezentanții societății.

„De multe ori, intervențiile echipelor Aquatim pentru evacuarea apei nu rezolvă problema decât pe moment, la prima ploaie mai puternică situația repetându-se. Cauzele pot fi însă rezolvate local, de deținătorii subsolurilor, acestea fiind fie de natură constructivă, fie ținând de folosirea improprie a canalizării”, mai spune Aquatim.

Reprezentanții societății atrag atenția asupra faptului că multe subsoluri din Timișoara au fost transformate în locuințe, birouri sau spații comerciale, însă nu întotdeauna au fost respectate prevederile legale în ceea ce privește dotarea acestora cu instalații sanitare. Prin urmare, dacă instalaţiile interioare au fost legate la rețeaua publică de canalizare neautorizat, fără un proiect tehnic corespunzător, riscul de inundare al acestor spaţii devine foarte mare.

Una din soluțiile recomandate de Aquatim este montarea pe reţeaua interioară de canalizare a unei clapete antirefulare. Este foarte important ca apa de ploaie colectată de pe acoperişuri sau alte suprafeţe să fie evacuată după clapetă şi, pe perioada ploilor torenţiale, consumul interior de apă să fie limitat, pentru a evita inundarea.

Aruncarea deșeurilor menajere și a altor obiecte în vasul de toaletă sau direct în canalizare de către locatari poate duce la înfundarea racordului clădirii și a refulării apei murdare, subsolurile neprevăzute cu clapete fiind primele vizate. Dacă rețeaua de canalizare este „solicitată” mai mult din cauza ploii, rețeta unui dezastru în locuință este ca și asigurată.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*